Mecanografia, el temps a les teves mans

Tenim un treball de 10 pàgines i en cada pàgina utilitza aproximadament 1800 caràcters. El nostre treball té per tant un total de 18000 caràcters. Quant temps necessitarem per teclejar el nostre treball?

Depèn de la nostra velocitat:
si la nostra velocitat és de 100 tecles per minut, 3 hores
si la nostra velocitat és de 200 tecles per minut, 1 hora i 30 minuts
si la nostra velocitat és de 300 tecles per minut, 1 hora
si la nostra velocitat és de 400 tecles per minut, 45 minuts.

L’estalvi de temps és evident, i en aquest no depèn de la màquina de què disposem, sinó d’una habilitat humana que podem adquirir i millorar amb la pràctica: la mecanografia.

Per assolir una bona velocitat al teclat, és fonamental escriure amb tots els dits associant a cada tecla un sol dit, sempre el mateix. Hem d’utilitzar la nostra memòria cinestèsica, no la memòria visual. Si mirem el teclat i busquem una tecla la nostra velocitat estarà limitada. Si treballem els reflexos cinestèsics (quan veiem una r hi ha un dit que fa un moviment reflexe per a teclejar aquesta r) la nostra velocitat pot arribar a les 300 o 400 tecles per minut.

Adquirir la tècnica necessita la repetició correcta. Cal no mirar mai el teclat i fer cada tecla amb el dit corresponent. Els beneficis són evidents, tant a la vida escolar, com a la vida professional (i, fins i tot, a la vida personal).
Totes les persones que dominen la mecanografia estan molt satisfetes i poden donar testimoni de la utilitat d’aquesta.

A Setciències oferim els serveis de Mecanografia Extraescolar per escoles de la comarca, i classes de Mecanografia per nens i adults durant tot el curs i classes intensives durant l’estiu.

Contacta amb nosaltres: