Google Duo, una eina a l’alça a tot el món

Durant les últimes setmanes, un dels aspectes que més trobem a faltar és no poder estar al costat d’una gran part de les persones que més estimem. Per això, en la mesura possible, fem que no passin massa dies sense trucar a familiars, amics o companys de feina que apreciem. I les eines que estem utilitzant són molt diverses. Des dels clàssics Whatsapp i les trucades de telèfon, passant per les cada vegada més freqüents videotrucades a través d’aplicacions com a Zoom o Meet de Google.

Però també s’està vivint un ressorgir d’una aplicació de Google que cada setmana afegeix 10 milions de nous usuaris a la seva plataforma. Es tracta de Google Duo, l’eina de videotrucades del gegant nord-americà, que continua sent una aplicació que aposta per la seguretat però que a més recentment ha afegit algunes característiques que l’estan fent més atractiva als ulls de tanta gent durant el confinament.

Videotrucada

Trucades segures i fiables

Les videotrucades d’alta qualitat són cada vegada més valorades des que mig món ha descobert la utilitat d’aquesta manera de connectar-se a causa de la pandèmia del coronavirus. Google Duo està encriptat d’extrem a extrem, i l’experiència d’usuari de qui l’utilitza demostra que no es donen interrupcions i que la qualitat de veu i imatge és clara. Per a això, Duo utiiza la Intel·ligència Artificial per reduir les interrupcions d’àudio, i a més ha implementat recentment una nova tecnologia de còdec de vídeo per millorar encara més la qualitat i fiabilitat de les videotrucades, fins i tot en connexions de poca amplada de banda.

Captura els moments preferits

La forma que ens ajuntem ha canviat, però els costums, les celebracions o les mateixes accions del dia a dia continuen sent els que ens han agradat sempre. Per això és important destacar que quan realitzem una videotrucada amb Duo, ara pots fer una foto de tots junts per capturar el moment en smartphones, tablets i ordinadors, i compartir-la automàticament amb tots els que són presents en aquesta trucada.

Més persones en les videotrucades

Amb l’enorme increment de les trucades grupals, Duo ha vist com els seus usuaris han incrementat l’ús de l’aplicació en aquest aspecte fins i tot vuit vegades més. Recentment, des de Google han augmentat el nombre de persones que poden formar part d’un grup fins als 12 participants, en lloc dels vuit que com a màxim podien realitzar videotrucades fins ara. Però no només això. Ben aviat, Duo dara la possibilitat a què els grups de videotrucades siguin més nombroses.

Salutació

Multiplataforma

Google Duo pot utilitzar-se per realitzar trucades d’alta qualitat a qualsevol contacte de manera molt senzilla en Android, iOS, tablets, navegadors web a Windows, Mac o Chrome OS, o fins i tot en altaveus intel·ligents o altres dispositius. Aquesta característica ho fa especialment atractiu perquè qualsevol pugui connectar-se a través d’aquesta eina.

https://www.elnacional.cat/ca/tecnologia/google-duo-una-eina-a-l-alca-a-tot-el-mon_498588_102.html